Sofie Bech
Uddannet klinisk diætist
Hvad kan jeg gøre for dig?
Klinisk diætist, hvad er det og hvad kan jeg hjælpe netop dig med?
Hvad kan en klinisk diætist hjælpe mig med?
Hos en diætist kan du få hjælp til en række forskellige områder relateret til kost og ernæring, herunder ernæringsvejledning baseret på dine individuelle behov og præferencer. Gennem sund kost kan vi forebygge livsstilssygdomme, eller forbedre omstændigheder omkring eksisterende sygdom som hjerte-kar-sygdom, diabetes eller andet.
Høj kropsvægt er associeret med øget forekomst af sygdom og færre gode leveår, derfor er det relevant at stile efter sund kropsvægt, hvorfor det i nogle behandlinger kan give mening at italesætte vægttab og strategier til vægtvedligeholdelse, som ofte 1:1 har sammenhæng til generel sund livsstil.
Vanen har magt og maden vi kommer i munden er ofte præget af dybtliggende vaner, derfor har diætister fokus på vaneændring og implementering af nye sundere vaner.
Mange mennesker lever med fordøjelsesproblemet, forstoppelse, diarré, oppustethed eller gener relateret til mave og tarmkanalen. Funktionelle lidelser som irritabel tarm (IBS) kan være stærkt invaliderende i hverdagen, men gennem kost og livsstilanalyse, kan en diætist finde årsagen til dine symptomer og give dig redskaber til at forbedre dit symptombillede.
Tarmsundhed har en stærk sammenhæng til godt helbred. Bakterier i tarmen producerer tusindvis af signalstoffer, som transporteres gennem nervesystemet og blodbanen, og har stor indflydelse på vores stofskifte, immunforsvar og hjernefunktion. Gennem sunde og varieret kost fremmes diversiteten af bakterierne i tarmen.
Hvem er jeg?
Mit navn er Sofie, og jeg er uddannet klinisk diætist fra Københavns Professionshøjskole. Siden 2021 har jeg arbejdet med ernæringsvejledning i både den offentlige og private sektor, hvilket har givet mig en bred erfaring med forskellige målgrupper. Jeg har særligt specialiseret mig i vaneadfærd, tarmsundhed og livsstilssygdomme med fokus på årsagsbehandling og at fremme en sundere hverdag.
I min tilgang til kost og ernæringsvejledning er det vigtigt at sprede budskabet om, at sundhed ikke nødvendigvis skal være besværligt eller kedeligt, og at det kan opnås uden strenge restriktioner. Jeg ønsker at flytte fokus væk fra diætkulturen og alt-eller-intet-mentaliteten for i stedet at skabe bæredygtige livsstilsændringer, der kan vare ved. Mit arbejde omfatter ikke kun maden vi kommer i munden, men også at styrke din motivation og støtte dig i at træffe kvalificerede og meningsfulde madvalg.
Klinisk diætist vs kostvejleder?
Uddannelsen til klinisk diætist er en professionsbachelor i ernæring og sundhed med specialisering i klinisk diætetik. Når uddannelsen er gennemført, opnår man autorisation som klinisk diætist. Begreberne 'klinisk diætist' og 'diætist' er beskyttede titler, som reguleres af Sundhedsstyrelsen gennem autorisationsloven.
Kvaliteten ved ernæringsvejledning hos en diætist adskiller sig fra en kostvejleder ved den omfattende viden og erfaring en diætist bringer med sig, hvilket sikrer evidensbaseret vejledning og individuelt tilpassede behandlingsplaner. Diætister arbejder professionelt for at fremme sundhed og forebygge sygdomme, hvilket gør dem til vigtige aktører i det danske sundhedssystem.
1
Kort forløb
5 Uger
Første konsultation 45 min
Anden konsultation 45 min
2 opfølgende konsultationer
2325,-
3
Langt forløb
9 uger
Førstekonsultation 45 min
Anden konsultation 45 min
4 opfølgende konsultationer
3060,-
Pakkeforløb
Klinisk diætist og smerter?
-
Føler du dig oppustet eller har mavesmerter?
-
Døjer du med uregelmæssig afføringsmønster?
-
Er du forstoppet eller har du diarré?
-
Kæmper du med cravings og uhensigtsmæssige vaner?
-
Har du svært ved at tabe dig og ønsker hjælp til vægttab?
-
Tager du vægttabsmedicin og ønsker en bæredygtig livsstilsændring?